Jaguar I-Pace Forum banner

Aplikacja Jaguar Remote - komunikat "Błąd ogólny"

1.5K views 28 replies 10 participants last post by  idrobbo  
#1 ·
Image

Musiałem zmienić telefon, ponownie zainstalowałem aplikację Jaguar Remote, zalogowałem się i otrzymałem tę mało pomocną wiadomość.
Jakieś pomysły?
Dzięki

#5 ·
Jest używany codziennie. Przeszedł w tryb uśpienia następnego dnia po ponownym podłączeniu jako nowy właściciel. Wszystkie subskrypcje wygasły, ale nie mam pojęcia, czego się spodziewać. Dealer zażądał tylko 100 euro za sprawdzenie i ostrzegł, że może to nawet nie rozwiązać problemu. Kliknięcie linku InControl prowadzi do niemieckiej strony i w ogóle nie ma subskrypcji Remote, ale 300 euro/rok za nawigację. Strony internetowe Jaguara to totalny bałagan.

#9 ·
Jak przedłużyłeś subskrypcję Remote?
Mój jeszcze nie wygasł. Powinieneś otrzymać link do aktualizacji w e-mailu, gdy dodasz samochód do swojego konta. Zapłaciłem 100 € dealerowi i to nie pomogło. Usuwa tylko samochód ze wszystkich kont, ale zaangażowało to dealera. W twoim przypadku poszedłbym do centrum serwisowego dealera i zapytał o subskrypcje oraz o to, czy samochód może zostać przeniesiony do twojego regionu. Zazwyczaj są bardziej pomocni na miejscu niż przez e-mail/telefon.

#11 ·
Mój I-Remote również nie działa dziś rano. Znowu! Nie wie, gdzie jest samochód, ciągle mówi mi, że jest odblokowany itp. Za to płacimy? Grrrr ☹
Zauważam, że w szczegółach Twojego konta przy Twoich postach nie ma żadnej lokalizacji. Czy to dlatego, że na Twoim telefonie działa VPN i czy może to wpływać na aplikację Jaguar Remote?

#14 ·
Czy brak oferowania subskrypcji zdalnej na Bałtyku to oficjalna polityka JLR?
Tylko tymczasowo.
Odpowiedź JLR: Obecnie system InControl jest w fazie rozwoju, dzięki czemu w przyszłości powinno być możliwe zakupienie dodatkowego czasu licencji również za pośrednictwem konta użytkownika w innych niewymienionych krajach.
Może więc będą gotowi do grudnia.
Usługa smartcar wydaje się łączyć, ale API jest bardzo ograniczone. Pokazuje tylko podstawowe informacje o samochodzie.
Smartcar służy tylko do sprawdzenia, czy połączenie działa, aby wykluczyć problemy z aplikacją i nie marnować pieniędzy u dealera. Prawie dałem się na to nabrać. Po wizycie u dealera i zmianie regionu (za darmo) działało to tylko przez jeden dzień, a potem pokazywało, że samochód śpi. Kiedy zadzwoniłem do dealera, powiedział, że może sprawdzić sprzęt za opłatą. Ale okazało się, że ta aplikacja to najgorszy marketing w historii, ponieważ okazało się, że pokazuje, że samochód śpi, ponieważ subskrypcja zdalna wygasła 🤦‍♂️ Możesz sprawdzić, czy subskrypcja jest aktywna, ale nie możesz jej przedłużyć nigdzie z poziomu aplikacji ani strony InControl. Doświadczenie w sieci Jaguar to kompletny bałagan. Ten sam problem z Nav.

#15 ·
Tylko tymczasowo.
Odpowiedź JLR: Obecnie system InControl jest w trakcie opracowywania, tak aby w przyszłości możliwe było zakupienie dodatkowego czasu licencji również za pośrednictwem konta użytkownika w innych niewymienionych krajach.
Może więc będą gotowi do grudnia.
Ok, to dobra informacja.

Historia jest w zasadzie taka sama jak u mnie. Dealer nie był zbyt pomocny. Ostatecznie doszedłem do wniosku, że mój problem dotyczy aplikacji na Androida, a nie samochodu. Dealer poinformował JLR o tym problemie. Mam nadzieję, że uda mi się skorzystać z aplikacji przed wygaśnięciem subskrypcji.

#16 ·
W końcu udało mi się uruchomić aplikację.
Okazuje się, że ta aplikacja ma ścisłe egzekwowanie tego, jakiego systemu operacyjnego używa Twój telefon i jakie aplikacje są zainstalowane. Po zrootowaniu telefonu i wypróbowaniu kilku działających obejść kontroli integralności, aplikacja Remote nadal nie działała. Po usunięciu roota i narzędzi aplikacja zaczęła działać.
Jeśli ktoś ma ten sam problem, że logowanie kończy się niepowodzeniem z powodu ogólnego błędu, spróbuj uruchomić aplikację na czystym telefonie z Androidem lub iPhonie. Jeśli możesz się zalogować, spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne telefonu i zainstalować aplikację Remote ze sklepu Play. Wydaje się, że aplikacja nie działa, gdy masz jakikolwiek program root. Niestandardowy ROM jest również prawdopodobnym problemem, ale działa na moim ROM-ie xiaomi.eu.