Carplay audio 'glitches'

All Jaguar I-Pace related discussions
Post Reply
KevinPeters
Posts: 47
Joined: Fri Oct 11, 2019 4:17 pm
Location: UK

Carplay audio 'glitches'

Post by KevinPeters » Mon Dec 02, 2019 1:04 pm

Hi, has anyone else experienced audio 'glitches' when using CarPlay (iPhone Xr). They are like little tiny ticks in the music, especially noticeable when you have a female solo section. This does not happen when playing the same tune over bluetooth or from USB. Might try to record it if anyone else has noticed it.
MY20 SE with heated seats and panoramic roof

IRace
Posts: 61
Joined: Fri Dec 14, 2018 8:45 pm
Location: BE

Re: Carplay audio 'glitches'

Post by IRace » Mon Dec 02, 2019 1:48 pm

I did seem to notice that the audio quality when using carplay is inferior to Bluetooth streaming only.

KevinPeters
Posts: 47
Joined: Fri Oct 11, 2019 4:17 pm
Location: UK

Re: Carplay audio 'glitches'

Post by KevinPeters » Mon Dec 02, 2019 1:56 pm

Two examples. The music is Jade Bird and happens at 2.75 seconds. This one is not easy to hear!
Second example is an 800hz test tone and is much easier to hear. Happens at 2.55 seconds.

I know it's relatively minor, but this ruins a nice song for me!!

It does not happen consistently, i.e. not at the same point in every song.
jade_bird_glitch_at_2.8_seconds.wav.zip
(397.16 KiB) Downloaded 17 times
800hz_glitch_at_2.5_seconds.wav.zip
(232.22 KiB) Downloaded 19 times
MY20 SE with heated seats and panoramic roof

badgb21
Posts: 50
Joined: Sun Sep 08, 2019 1:47 pm
Location: United Kingdom

Re: Carplay audio 'glitches'

Post by badgb21 » Mon Dec 02, 2019 2:19 pm

It sounds like it happens on other cars too.
This thread says it was eventually sorted by a Subaru update;
https://www.subaruforester.org/threads/ ... ad.793893/

KevinPeters
Posts: 47
Joined: Fri Oct 11, 2019 4:17 pm
Location: UK

Re: Carplay audio 'glitches'

Post by KevinPeters » Mon Dec 02, 2019 2:31 pm

Good catch! Looks about the same.
MY20 SE with heated seats and panoramic roof

User avatar
Spiderand
Posts: 37
Joined: Wed Sep 18, 2019 3:31 pm
Location: Gateshead UK

Re: Carplay audio 'glitches'

Post by Spiderand » Mon Dec 02, 2019 4:36 pm

IRace wrote:
Mon Dec 02, 2019 1:48 pm
I did seem to notice that the audio quality when using carplay is inferior to Bluetooth streaming only.
The quality does sound a little sharper in bluetooth. Also it's a tiny tiny thing but in bluetooth I see 'track 1 of 14' on the dashboard but in CarPlay it doesn't display the track count on the dashboard grrrrrrrrrrrrr!
MY20 - I-Pace SE EV400 Narvik Black - standard SE spec - Infotainment 20A - Telematics 16.2 - H264 - Home charger: BP Chargemaster

Post Reply