Czy ktoś już to miał, czy wszyscy wciąż na 3.3.3?
Miałem ten problem na zestawie wskaźników kilka dni po zainstalowaniu Pivi 4.0. Wróciło do map prawidłowo po tym, jak samochód został zaparkowany i zablokowany na kilka godzin i od tego czasu się nie pojawiło.Jak można sprawdzić, czy ma się pivi 4.0?
Nie mogę uzyskać żadnych map na zestawie wskaźników, pokazuje tylko samochód, niezależnie od tego, czy jest po lewej, prawej czy na pełnym ekranie?
Mapę mogę uzyskać na środkowym ekranie, ale nic na zestawie wskaźników?
Dzięki za odpowiedź, ale wydaje się, że to ten sam wątek![]()
To był link do komentarza, w którym konkretnie napisano, jak sprawdzić posiadaną wersję oprogramowania. Cytując:Dzięki za odpowiedź, ale wydaje się, że to ten sam wątek![]()
Przejdź do Ustawienia -> Wszystkie -> Aktualizacja oprogramowania, aby sprawdzić wersję, aby sprawdzić, czy masz 4.x
Pamiętaj, że iPhone CarPlay wyświetla tylko Mapy Apple w klastrze, a Android Auto wyświetla tylko Mapy Google w klastrze.
Tak, ale informacje o moim samochodzie są mało pomocne. Czy to może być spowodowane tym, że mój samochód jest zupełnie nowy i nie otrzymał żadnej aktualizacji?To był link do komentarza, w którym dokładnie opisano, jak sprawdzić posiadaną wersję oprogramowania. Cytując:
Tak, to dobry znak, ale z drugiej strony, dlaczego na desce rozdzielczej mam mapę Pivi, a nie Apple Map?Ach, rozumiem. To niezbyt pomocne, prawda?
O ile pamiętam, pozostawienie telefonu na bezprzewodowej podkładce ładującej i otrzymanie ostrzeżenia było dodatkiem Pivi 4.0.0.
Nie widzisz wersji w Pivi, dopóki aktualizacja nie zostanie faktycznie zastosowana. Więc jeśli otrzymałeś aktualne oprogramowanie, gdy dostajesz samochód, nie zobaczysz wersji, dopóki nie zostanie zastosowana kolejna aktualizacja. Zgadzam się, że funkcjonalność, którą widzisz, była obecna tylko w najnowszej aktualizacji, więc powinieneś mieć wersję 4.0.Tak, to dobry znak, ale z drugiej strony, dlaczego na desce rozdzielczej widzę mapę Pivi, a nie mapę Apple?![]()
Hmm, skonfigurowałem cel w Apple Maps i to właśnie dostaję: wskazówki na głównym ekranie za pomocą Apple Maps, mapa Pivi (bez wskazówek) na desce rozdzielczej.Widzisz mapę Apple/Google tylko na ekranie deski rozdzielczej, gdy faktycznie z nich nawigujesz (tzn. masz ustawiony cel za pomocą nawigacji non Pivi).