Jaguar I-Pace Forum banner
121 - 140 of 158 Posts
Wielkie dzięki - to wygląda dobrze. Czy możesz pokazać inną mapę na wyświetlaczu kierowcy i na centralnym ekranie dotykowym? Czy działa również na pełnym ekranie? I przypuszczam, że z tego, co zostało udostępnione powyżej, HUD wyświetlałby wskazówki tylko w przypadku korzystania z natywnej nawigacji Pivi? Dziękuję za szybką odpowiedź

Tak, miałem Waze lub Apple Maps na środkowym ekranie, a jeśli włączysz nawigację Pivi, wyświetli się ona na wyświetlaczu kierowcy i HUD. Lub po prostu uruchom CarPlay/Waze po ustawieniu nawigacji Pivi, a otrzymasz aplikacje CarPlay na środkowym ekranie i Pivi na HUD/wyświetlaczu kierowcy. Tylko wtedy, gdy ustawisz trasę w CarPlay, wyświetli się ona na wyświetlaczu kierowcy. Jednym z powodów, dla których za każdym razem domyślnie wybieram Pivi, jest to, że Apple Maps lub Waze itp. nie mogą szczypać i powiększać na dużym ekranie, gdzie można to zrobić w natywnej mapie samochodu. Ponadto Pivi wydaje się znajdować wszystko, czego potrzebuję w pasku wyszukiwania, ładowarki, miejsca, firmy. Wczoraj również ładnie poprowadził mnie wokół dużej kolejki na A1!, idealnie.. Chociaż później nie wiedziałem, że droga miała 40 i ruch w przeciwnym kierunku.. nic nie jest idealne..

• Like
Reactions: Wasabi Pea
Aby wrócić do Pivi nav z CarPlay, musisz wrócić do ekranu głównego, wybrać nawigację i wybrać tam.

• Like
Reactions: 2-BEV
Odkryłem korzyść z pokładowego systemu nawigacji, wydaje się, że czasami ma on lepsze informacje związane z pewnymi rzeczami, takimi jak zamknięcia dróg. Na przykład w tym tygodniu zarówno Mapy Google, jak i Waze poprowadziły mnie lokalną drogą, która była tymczasowo zamknięta na dwa dni z powodu prac brukarskich. Pokładowa nawigacja poprowadziła mnie objazdem i pokazała, że ten odcinek drogi jest zamknięty. Całkiem fajnie. :) Pivi 4.0.0 wydaje się również poprawiać wizualizacje listy dojazdów na ekranie głównym. Zauważyłem również, że widok z lotu ptaka w trybie cofania jest teraz dostępny, nawet jeśli nie czekasz na zakończenie paska postępu ładowania podczas uruchamiania.

Jak można sprawdzić, czy ma się pivi 4.0?
Nie mogę uzyskać żadnych map na zestawie wskaźników, pokazuje tylko samochód, niezależnie od tego, czy jest po lewej, prawej czy na pełnym ekranie?
Mapę mogę uzyskać na środkowym ekranie, ale nic na zestawie wskaźników?
Miałem ten problem na zestawie wskaźników kilka dni po zainstalowaniu Pivi 4.0. Wróciło do map prawidłowo po tym, jak samochód został zaparkowany i zablokowany na kilka godzin i od tego czasu się nie pojawiło.

To interesujące. Czy w ogóle uruchamiałeś ponownie Pivi? Zastanawiam się, czy ponowne uruchomienie Pivi, a następnie pozostawienie go w trybie uśpienia, pomogłoby? (Nie mam pojęcia dlaczego, ale zrezygnowałem z stosowania zwykłej logiki zachowania oprogramowania do iPaces).

Dzięki za to. Sprawdziłem to i oprogramowanie to 3.3.2, po tym jak wyraźnie zapytałem, czy całe oprogramowanie jest aktualne, a nawet podałem piri 4.0!

Jeśli chodzi o mapę w klastrze, próbowałem uzyskać normalną nawigację w klastrze, nawet nie mapy Google ani Apple, i również nie mogłem tego uzyskać, ani w lewo, ani w prawo, ani na pełnym ekranie, pokazywał tylko samochód?

Również w drodze do domu dzisiejszego wieczoru próbowałem sprawdzić, czy mogę wyświetlić mapę w HUD (było to zaznaczone w ustawieniach), a to pokazywało tylko tęczę z zablokowanych kolorów, podczas gdy miało pokazywać zakręty, skrzyżowania itp.

Wygląda na to, że to kilka błędów oprogramowania, które nie uniemożliwiają mi korzystania z samochodu, ale ostatecznie wymagają naprawy.

Witajcie wszyscy. To mój pierwszy post, ponieważ wczoraj otrzymałem nowy samochód. Mnóstwo wspaniałych informacji na tym forum!!! Jestem trochę zagubiony i byłbym wdzięczny za pomoc. Nie jestem pewien, jaką mam wersję oprogramowania, ponieważ na ekranie widnieje tylko "Oprogramowanie pojazdu jest aktualne", a ostatnie zainstalowane oprogramowanie jest puste. Z tego, co przeczytałem w tym wątku, nie jestem pewien, czy mam wersję 4.0.0:
  • Symbol "P" pojawia się na ikonie kamery
  • Otrzymuję przypomnienie, aby wyjąć telefon z podkładki ładującej
  • Jednak na desce rozdzielczej widzę mapę Pivi, a nie Apple Maps, które mam na centralnym ekranie.
Wybrałem nawigację za pomocą telefonu (CarPlay), zaplanowałem trasę i działa ona idealnie na centralnym ekranie, ale na desce rozdzielczej widzę tylko mapę Pivi bez wskazówek. To samo dotyczy Map Google przez CarPlay.
Dane mobilne działają w samochodzie, mam go podłączonego do silnego sygnału Wi-Fi w domu, a samochód jest w pełni naładowany. Jak mogę uzyskać najnowszą wersję oprogramowania? Z góry dziękuję

Dzięki za odpowiedź, ale wydaje się, że to ten sam wątek :unsure:
To był link do komentarza, w którym konkretnie napisano, jak sprawdzić posiadaną wersję oprogramowania. Cytując:

Przejdź do Ustawienia -> Wszystkie -> Aktualizacja oprogramowania, aby sprawdzić wersję, aby sprawdzić, czy masz 4.x

Pamiętaj, że iPhone CarPlay wyświetla tylko Mapy Apple w klastrze, a Android Auto wyświetla tylko Mapy Google w klastrze.

Tak, to dobry znak, ale z drugiej strony, dlaczego na desce rozdzielczej widzę mapę Pivi, a nie mapę Apple? :rolleyes:
Nie widzisz wersji w Pivi, dopóki aktualizacja nie zostanie faktycznie zastosowana. Więc jeśli otrzymałeś aktualne oprogramowanie, gdy dostajesz samochód, nie zobaczysz wersji, dopóki nie zostanie zastosowana kolejna aktualizacja. Zgadzam się, że funkcjonalność, którą widzisz, była obecna tylko w najnowszej aktualizacji, więc powinieneś mieć wersję 4.0.
Mapę Apple/Google na ekranie deski rozdzielczej widzisz tylko wtedy, gdy faktycznie z nich nawigujesz (tzn. masz ustawiony cel za pomocą nawigacji innej niż Pivi).

Widzisz mapę Apple/Google tylko na ekranie deski rozdzielczej, gdy faktycznie z nich nawigujesz (tzn. masz ustawiony cel za pomocą nawigacji non Pivi).
Hmm, skonfigurowałem cel w Apple Maps i to właśnie dostaję: wskazówki na głównym ekranie za pomocą Apple Maps, mapa Pivi (bez wskazówek) na desce rozdzielczej.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Attachments

121 - 140 of 158 Posts